Muzekot40

19 Juni 2010

In de Veurnse Galerie Hoge Bomen, vroeger eigendom van José Van Gucht ('t Muzekot / De Drie Koningen), vond op 9 december 2007 de vernissage plaats van een retrospectieve over José Van Gucht. Naast zijn weduwe en zijn dochter, Anne-Marie en Aurélia, waren vele vrienden van vroeger afgezakt. Stuk voor stuk hadden ze een band met José. Mong Rosseel vertelde wilde verhalen over vroeger en wij van vroeger vertelden wilde verhalen aan elkaar. Hierbij vind je enkele foto's. Galerie Hoge Bomen is gevestigd in het oudste huis van Veurne (anno 1634). Het werd in de jaren zestig eigendom van José Van Gucht (Galerie De Drie Koningen) die het in het begin van de de jaren zeventig verpachtte aan enkele jonge wilden (Eddy, Arnold, Ronny, Dirk) die er een alternatieve plek van maakten: 't Muzekot.

21 Juni 2010

Toen ik verleden jaar (2009) na lange tijd weer in contact kwam met Danny Bonte, niet toevallig via Facebook, was er snel daarna een jammere gelegenheid om elkaar ook weer eens te zien. Johan Ghyselen stierf en op de crematie ontmoetten we elkaar in levende lijve. Er werden wel wat vage afspraken gemaakt maar het was toch pas toen Eddy, Danny, Arnold en Ronny de schouders onder de organisatie staken dat de contouren van de reünie zichtbaar werden.

Ondertussen is het programma bijna rond en kunnen we andere Muzekotters aanspreken om aan te sluiten. Het wordt in ieder geval boeiend. Kijk dus maar even rond op de site, schrijf je in voor 11 december en tot binnenkort.

Documenten, verslagen uit het begin van de jaren '70

Een pamflet uit 1971 tegen de duinenverkaveling in De Panne, een financieel verslag en een jaarverslag van de Werkgroep voor Edukatieve en Sosjale Planning, W.E.S.P., uit 1972. Een evaluatieverslag uit 1973... Je vindt ze in bijlage wanneer je op de titel klikt. 4 bijlagen

Oproep tot inschrijving 40 jaar Muzekot

1970: Kafee-chantant, artistenkroeg, praatbarak met een snuifje paradiso sfeer. tMuzekot is het Veurnse nonkonformisties jongerensenter.

2010: Ouder, (hopelijk) wijzer en onherroepelijk grijzer… maar diep van binnen borrelt het Muzekot gevoel nog steeds. En voor een keer steken we terug het licht aan…

Op zaterdag 11 december 2010 vieren we de 40ste verjaardag van ons aller Muzekot. De meeste Muzekotters die we contacteerden, reageerden enthousiast. Het programma is zo goed als rond, zodat we kunnen starten met de organisatie. We nodigen je dan ook uit om je in te schrijven.

Het wordt een avond in de Muzekot-stijl: muziek, optreden(s), sprekende kaders aan de muur, eten en drinken, en volk, veel volk. ’t Muzekot (1970 – 1989) was en is uniek in de sociale en culturele geschiedenis van de Westhoek. Keep the memory alive and maak er een succes van.

Het programma

* Start om 18u: receptie met een hapje en drankje;
* Rond 20u: welkom door drie generaties Muzekotters;
* Daarna noten en klanken door o.a. Miek & Roel en verteller Vuile Mong;
* Eten en drinken.
* Presentje voor iedereen.

Inschrijven?

Dit is een privébijeenkomst beperkt tot oud-muzekotters en hun partners. tMuzekot is klein: het aantal plaatsen is beperkt.

Je inschrijving dekt de deelname in de onkosten, d.w.z. kosten voor het lokaal, verzekering, presentje, hapjes en drankjes, broodmaaltijd, gages en onkostenvergoeding van de artiesten. Je inschrijving dekt niet de drank nà de receptie.

Hoeveel en hoe?

* Je inschrijving is enkel geldig na betaling van: o hetzij €30 gewoon tarief. o hetzij €50 steuntarief (cd-rom inbegrepen).
* De inschrijvingen worden genoteerd in volgorde van betaling, met 15 augustus 2010 als uiterste datum van ontvangst.
* Het aantal plaatsen is beperkt
* De cd-rom is inbegrepen in het steuntarief en is tegen een democratische prijs te koop zijn voor alle andere deelnemers

PRAKTISCH

Plaats en datum: Zaterdag 11 december 2010. Deuren: 18 uur. In de lokalen van het vroegere Muzekot, nu Galerie Hoge Bomen, Vleeshouwersstraat 23, Veurne.

Deelname in de onkosten: Rekeningnummer 035-5708738-38 van Danny Bonte, Violetstraat 30, 2060 Antwerpen. Graag naam vermelden en het aantal deelnemers. Uiterlijke datum van ontvangst: 15 augustus 2010.

Voeding: Wie vegetarisch wenst te eten /drinken of bepaalde producten dient te mijden, kan dit mailen aan Ronny (zie praktische informatie).

Contact en organisatie

Danny Bonte (danny.bonte@gmail.com): inschrijvingen en betalingen.
Eddy Bonte (bonte@telenet.be): Programma, lokaal.
Arnold Eloy (arnold.eloy@skynet.be): Documentatie
Ronny Dierendonck (werkcentrum@wiev.be): catering
Raymond De Feyter (raymond.defeyter@skynet.be) Website, vrijwilligers

We hebben je hulp nodig

Vele handen maken licht werk… Voor de Muzekot avond kunnen we best nog wat extra hulp gebruiken. Geef je naam op aan een van de organisatoren.

Wie nog documenten liggen heeft van destijds: je bent van harte welkom. Arnold zal je graag verder helpen. En vergeet onze website niet te bezoeken!

Foto's